Egy férfi számára a dús és tökéletes szakáll növesztése embert próbáló feladat. Az igazi kihívás hátterében számos tényező van, de ha az alábbi tippeket megfogadod, akkor hamarabb elérheted a célod.

pexels-photo-24257

1 hónapos szabály

A türelem és az önfegyelem a 4 hét leteltével jövedelmező eredményeket hoz majd a szakálladat illetően. Sok férfi a második vagy harmadik héten feladja, és megborotválkozik. Ennek az az oka, hogy elviselhetetlenül viszketni kezd ugyebár az arcod. No, de mi okozza ezt az idegeiden játszó viszketést? A bőröd nincs eléggé hidratálva, ezért ellenáll a szőr növesztésének az arcbőröd. Ezen javíthatsz, ha megfelelően hidratálod az arcod. A második ilyen ok, hogy a szőr növekedése alapvetően irritációt okoz, amit egyszerűen át kell vészelni. Ha ezt az egy hónapot túlléped, akkor a szőrszálak kezdenek majd egymásba kapaszkodni és az üres foltok is megszűnnek. A dús, ápolt szakáll férfiasabbá teszi az arcot, erőt és bölcsességet sugároz, így érdemes kivárni ezt a négy hetet a megfelelő eredményért.

Ápold, formázd a szakállad

A négy hónapot követően kezdődhet a kísérletezés: formázhatod trimmelgetheted a szakállad. A kiegészítő kellékekre szükséged lesz ehhez, ilyen a szakállnyíró olló használata vagy az elengedhetetlen szakállolaj, mely a hidratálás szempontjából lesz a segítségedre.

pexels-photo-108053

Dús, vastagabb szőrszálak: változtass néhány apróságon!

A táplálkozás nem mindegy: a réz, cink, magnézium, B vitamin, vas, D vitamin és E vitamin létfontosságú szerepet játszanak a vastagabb, dúsabb szakáll növesztésében. Ezeket az étkezések alkalmából nem igazán viszed be mind a szervezetedbe, így tanácsos vitamin formában pótolni. Ahhoz hogy növelni tudd a tesztoszteron szintet, mely sok mindenre kihatással van- többek között a szakálladra is-a testednek egyszerűen pihenni kell. Kapcsolj ki, csökkentsd a stressz szinted és aludj minimum 8 órát! Nem utolsó sorban, végezetül a testmozgás is rendben tartja a tesztoszteron szinted, így ajánlott a rendszeres sportolás is a kiváló szakáll növesztése érdekében.