Összefoglaló a tavalyi év Test-Őr programjáról

2019 januárjában, pontosan egy éve indult útnak Test-Őr Programunk, melynek fő célja a munkatársaink egészségének megóvása.

A programsorozat indító eseménye volt január végén a „Dobd le magadról a téli bundát” elnevezésű program, melyben összesen 20 fő vett részt. Négy hónap alatt a versenyzők összesen 93.2 kg-tól szabadultak meg. A női kategóriában Gorácz Éva munkatársnőnk, a férfi kategóriában pedig Nagy Márk ipari tanulónk szerezte meg az első helyet.

Februárban sem pihentünk. Dr. Dombi Péter látogatott el hozzánk, hogy előadásával hozzájáruljon az egészségünk megőrzéséhez. Edukált minket a rákos megbetegedésekről és az egészséges életmóddal kapcsolatban is hasznos információkat nyújtott.

A rákos megbetegedések elleni harcban, és a problémák időben való észrevételének hangsúlyozásában a Test-Őr program márciusban is az élen járt. A női munkatársak 20%-a jelentkezett az általunk szervezett ingyenes méhnyakrák-szűrésre.

Áprilisban sem volt megállás, elsősegélynyújtó tanfolyamunk keretein belül 26 fő új elsősegélynyújtót üdvözölhetünk köreinkben, akik a lehető legnagyobb precizitással és odafigyeléssel végezték el a képzést és sajátították el a tanultakat.

Májusban és júniusban sem tétlenkedtünk, lépéseket tettünk a tüdőnk egészségének megóvása érdekében, allergia vizsgálatot szerveztünk, valamit bőrgyógyászati kivizsgálásra is sor került.

Júliusban a szereteté és a közös szórakozásoké volt a főszerep, csatlakoztunk mi is az „Ingyen ölelés” mozgalomhoz, melynek lényege, hogy ölelésekkel gyógyítsa az esetleges depressziót, csökkentse a stresszt és vidámsággal fűszerezze meg a napot. Úgy hisszük, ez abszolút sikerült!

Augusztusban a családosoknak kedveztünk, hiszen a gyermekek egészsége került a középpontba. Az érdeklődő munkatársaink feltett kérdéseit védőnő válaszolta meg, így a lehető leghitelesebb forrásból tudtak informálódni a számukra kérdéses témákat illetően.

Szeptemberben egy jó hangulatú közös kirándulás keretein belül tettünk együtt lépéseket a szív- és érrendszer védelméért. A Güntner-túrán a 9 kétlábú résztvevő mellé betársult még 1 négylábú tiszteletbeli csapattag is. Együtt gyönyörködtünk a természet adta szépségekben és hazaérve igazán jót aludtunk mindnyájan a jóleső fáradtságnak és a friss levegőnek hála.

Szemünk védelme, egészségének megőrzése, az éleslátás adta biztonság az egyik legfontosabb attribútuma mindennapjainknak. Ezt szem előtt tartva októberben a Látás hónapjának apropóján ingyenes látásvizsgálatot szerveztünk munkatársainknak.

Novemberben beálltunk a hazánkban 10. alkalommal megrendezett Movember mozgalom támogatói közé, és ingyenes PSA mérést végeztünk a 40 év feletti munkatársaink körében, melyre rekordmennyiségű érdeklődő, 247 fő jelentkezett.

Az év zárásaként, decemberben pedig az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálattal karöltve ingyenes influenzaoltást szerveztünk az arra jelentkezett munkatársaink számára.

Fantasztikus évet zártunk, rengetegen jelentkeztetek programjainkra, 873 alkalommal kerestétek fel a programmal kapcsolatban rendelőnket, amit hálásan köszönünk, idén folytatjuk!

A kép PDF formátumban letölthető innen.