A rendezvények jó alkalmat kínálnak arra, hogy márciustól november végéig minden hónapban, vagy minden évszakban kimozduljunk a családdal. Tatán a jó idő beköszöntével esemény eseményt követ, ezért az átláthatóság kedvéért összegyűjtöttük májustól júniusig bezárólag az összes olyan programot, amelyet érdemes meglátogatni akár barátokkal és a Güntneres brigáddal, akár az egész családdal.

  1. Tavaszi Tó-futás

A mindenki által közkedvelt Öreg-tó partján 2019. május 18-án kerül megrendezésre a tatai Tavaszi Tó-futás esemény. A verseny célja idén is a futás népszerűsítése, illetve felkészülési lehetőség biztosítása a hosszú távú versenyekre is. Helyszíni nevezésre van mód, a verseny napján 07:30-08:45 között a helyszínen kitöltött nevezési lap leadásával és az emelt díjas nevezés kifizetésével történik. Aki futni szeretne, annak a szervezők javasolják az előzetes online nevezést, mely a 3.5 km; a 7 km; a 14 km; a 21 km és a 42 km esetén lehetséges, a gyerek távokon, a helyszínen szükséges regisztrálni. A nevezési díj tartalmazza a befutó érmet, a csomagmegőrzőt, egészségügyi biztosítást, letölthető fényképeket és elektronikus oklevelet. A mini (500 m) és a 2 km-es távon csokit kapnak a táv teljesítői, és kenyérlángost a 7-14-21-42 km távon indulók. Biztosított a Chip-es időmérés (Köridő.hu), csomagmegőrző, a Decathlon gyerek foglalkoztató, a frissítés a verseny során és azonnali online eredményközlő rendszer. A Dechatlon frissítőpontokon víz, magnézium, alma, banán, kóla, csoki, izoital, lesz. A 21 és 42 km-es távokon indulóknak energia zselé és energia szelet biztosított.

  1. Tatai Patara – Török-kori Történelmi Fesztivál

A Török-kori Történelmi Fesztivál fesztivál valódi időutazásra invitál Tatán 2019. május 31. – június 2. között. Az 1597. évi történelmi ostrom a Tatai Vár lábánál elevenedik meg, résztvevőként a valós eseményeken alapuló csatarekonstrukcióknak lehetünk szem- és fültanúi. A kíváncsiskodókat múltidéző kiállítás, katonazenekari fesztivál, lovasbemutató, hastáncosok fogadják, sőt a titkon őrzött hárembe is bepillantást nyerhetünk. A vásári forgatag nem múlik el tűzzsonglőrök, mutatványosok és a Nánai Sólymos Vitézek színi előadásai nélkül. Sarkantyú peng, szoknya lebben a Borudvarban, ahol 400 néptáncos várja táncházzal az érdeklődőket. Három varázslatos napra kiléphetünk a hétköznapokból, hogy az Öreg-tó múltidéző környezetében megéljük a 16-17. századi emberek életét.

  1. Tatai Sokadalom

Minden év június harmadik hétvégéjén rendezik meg a Tatai Sokadalmat, amelynek részeként a városi művészeti díjakat is átadják. Tűzugrástól, a modern tánc, társastánc bemutató műsorokon keresztül, egészen a népzenei, világzenei koncertek át színes programok tucatja várja a látogatókat. A rendezvényhez idén több kísérő program kapcsolódik, bővebb részleteket itt olvashatunk.

  1. Víz, Zene, Virág Fesztivál

A Víz, Zene, Virág Fesztivál minden év június utolsó hétvégéjén rendezik meg, érdemes már most felírni a naptárba! A fesztivál 2019. június 28-30. között várja látogatóit Tatán. Az eseményen 14 helyszín közel 140 programja szórakoztatja a közönséget. `A szervezők kiemelt figyelmet fordítanak a kulturált környezetre és a családi szórakoztatásra, ezért minden generációnak kínálnak programokat a legkisebbektől az idősebbekig. Az egész család számára érdekes virágbemutatók, evezősprogramok, és koncertek lesznek megtekinthetőek.