Minőség, környezettudatosság, hatékonyság

 

Cégünk nagy hangsúlyt fektet a környezetvédelemre, ebből adódóan az erőforrások védelme is különösen fontos számunkra. Környezetpolitikánk alapvető szerepet játszik a tartós fejlődés iránti elkötelezettségünkben, és a Güntner csoport stratégiájának, folyamatainak és tevékenységeinek is szerves részét képezi. Egyik legfontosabb célunk az erőforrások kímélése és az élettér védelme, melyet tevékenységeink végzése során, napi szinten igyekszünk szem előtt tartani.

Legjobb tudásunk szerint próbálunk hozzájárulni a természetes élettér védelméhez, továbbá az egészség és az életminőség biztosításához. A Güntner-Tatánál ügyelünk arra, hogy a tevékenységünk által okozott, környezetre gyakorolt hatást minimalizáljuk, ezért a hosszú élettartamú és hatékony termékmegoldásokban hiszünk. A gyártási folyamataink folyamatos optimalizálásával a keletkező káros anyagok mennyiségét igyekszünk minimalizálni. Az ISO 14001-es szabvány szerinti minősítéssel rendelkező főüzemünk is bizonyítja, hogy környezetbarát módon végezzük tevékenységeinket.

Fontos számunkra a környezet tehermentesítése, ezért kíméletes gyártási folyamatokat alkalmazunk. Termelési folyamataink optimalizálásával csökkentjük az emissziókat, melyet a legkorszerűbb erőforrás-hatékony termelési technológiák segítségével tudjuk megvalósítani. Épületeink világítási, klimatizálási és sötétítési területeinek optimalizálásával a cégünk területének napi szintű energiaszükségleteit képesek vagyunk minimális szinten tartani.

Az újrahasznosítható nyersanyagokat a munkánk során ismét feldolgozzuk. A gyártási folyamatainkat is igyekszünk folyamatosan fejleszteni, annak érdekében, hogy egyre nagyobb részt vállalhassunk az újbóli feldolgozás folyamatában, így kímélve a környezetünket. Az üzleti tevékenységünk során keletkező maradék anyagok legnagyobb részét fémhulladékok teszik ki, melyek elszállítását és újrahasznosítását erre szakosodott vállalatok végzik. A veszélyesanyag-kezelés területén piacvezető partnereink nemzetközi szabványok szerinti technológiát alkalmaznak.

Hőcserélőink természetes hűtőközeggel történő üzemeltetése vállalatunknál évek óta szabványnak számít. Különösen a már meglévő és új technológiával rendelkező hőcserélőink szénhidrogénnel, ammóniával, széndioxiddal és propánnal történő ellátását támogatjuk folyamatos kutatásainkkal. Globálisan működő vállalatként nagy hangsúlyt fektetünk a szociális szerepvállalásra. Dolgozóinkat a munkavédelem területén meghozott átfogó intézkedésekkel védjük, kiemelten fontos számunkra a veszélyektől mentes munkakörnyezet biztosítása minden területen dolgozó kollégánk számára.

Gyártóüzemeink olyan vegyes területeken helyezkednek el, ahol ipari létesítmények és lakóépületek találhatók. Ez csak úgy lehetséges, hogy gyártási folyamataink során a zajemissziót és a keletkező veszélyes anyag mennyiségét olyan alacsonyan tartjuk, hogy a környező lakóterületeken élők egészségét nem veszélyeztetjük. A biztonság és környezet területén kitűzött céljaink eléréséhez bevált technológiákat és módszereket használunk a munkahelyi biztonság, valamint vállalati telephelyeink természetes életterének védelmében. Az ezen a területen elért fejlődésünk mérhetővé tétele jelentős lépés a céljaink elérésében. Vállalati tevékenységeinkben elsőbbséget élvez a veszélyektől mentes munkahely széleskörű kiépítése és a környezet védelme, amely új termékek fejlesztésénél és befektetési döntéseknél, továbbá a szállítókkal és megbízókkal történő együttműködés során érvényesül leginkább.