A németországi Észak-Rajna-Vesztfáliában található Bünde városban zajló Miele átszervezés eredményeként megnövekedett az üzem hűtési igénye, ugyanis az eddig használt hűtőberendezések elérték a kapacitáskorlátjukat. A különféle folyamatok összehasonlítása után, végül a Miele, ami egy családi vállalat, úgy döntött, hogy az adszorpciós hűtőberendezés a legjobb megoldás az új követelmények kielégítésére. A beépített két permetező-rendszerű Güntner GFD típusú V-SHAPE Vario szárazhűtő ugyanolyan mértékben párologtató és kondenzátor is a hűtési folyamat részeként, emellett pedig hatékonyan elvezeti a felhasználhatatlan hőt is a folyamatból.

A Miele Bünde telephelye egyben a kompetencia központja is, ahol a főzőlapok, gőzsütők és fűtőfiókok (edények melegítésére, az étel meleg és alacsony hőmérsékletű főzésére alkalmas) berendezések fejlesztése és gyártása zajlik. Körülbelül 600 alkalmazottat foglalkoztatnak. Az élenjáró lézeres hegesztőberendezések, a fémlemez-prések, a laboratóriumok, a szerver-szobák és az irodaház működése a hűtési követelmények terén kinőtték a korábbi technológiát. 2015-ig, két külön kazánház látta el az üzem hűtés igényét.

 

A család által üzemeltetett vállalat követelményei az új hűtőberendezésekkel szemben kiváltképp nagyszabásúak voltak: A hatékony munkavégzés mellett, úgy kellett megtervezni a berendezést, hogy az minél hosszabb ideig használható legyen. Az újonnan bevezetett elv, miszerint a hulladékhőt szinte „környezeti energiaforrásként” is használják, nem csupán a követelményeket fedi le, hanem jelentősen csökkenti az üzemeltetési költségeket is.

Évente körülbelül 240.000 euró megtakarítás érhető el a tíz épület teljes energiaköltségét tekintve, ideértve a gyártási és a szerver-szobákat is. Az új technológia egyébként hozzájárul a telehely szén-dioxid-kibocsátási rátájának javításához is. A meglévő hűtőgépeket pedig már csak tartalékként kell használni a szórványos terhelési csúcsok esetén.

Kombinált hűtés, fűtés és áramtermelés

A Miele most kombinált hűtő, fűtő és áramtermelést (CCHP) alkalmaz a nagyjából 82.600 m²-es üzemében. A rendszer két kapcsolt energiatermelő egységből és 11 InvenSor adszorpciós hűtőből áll, amelyek együttesen 110 kW hűtési teljesítményt nyújtanak. A két kapcsolt energiatermelő egység összesen 480 kW villamos energiát és 720 kW hőkapacitást biztosít az elsődleges energiaforrásból származó földgázból.

Az ezen egységek által termelt hulladékhő viszont „elsődleges energiaként” szolgál az adszorpciós hűtők lehűtésére. Télen a fűtőkört a kapcsolt energiatermelő egységek hulladékhőjével is ellátják.

A termikus meghajtású adszorpciós hűtők a hulladékhőt hideg levegővé alakítják, és tiszta vizet használnak hűtőközegként. Nincsenek mozgó vagy kopó alkatrészeik, ezért tartósak és megbízhatóak. Két helyszínen lettek felállítva a hideg fogyasztók közelében, hogy rövidtávú útvonalakkal is minimalizálják az energiaveszteségeket. A hűtőrendszer működésének további optimalizálása és a teljesítményingadozások kiküszöbölése érdekében meleg és hideg puffertartályokat is integráltak a rendszerbe.

Kezdetben az adszorpciós rendszer hideg levegőjét csak a lézerberendezések és a fémlemez préssorok hűtésére, valamint a Minőségirányítási Osztály további helyiségeinek légkondicionálására kellett volna használni. Mivel azonban a hűtőberendezések rendelkeztek szabad kapacitással, a szerverterem és a laboratóriumok is bekerültek az InvenSor hűtőrendszerébe.

Adszorpciós hűtő berendezés Güntner V-SHAPE Vario GFD szárazhűtőkkel

Az adszorpciós hűtő-rendszer felváltva hajt végre két alfolyamatot, amelyek során a forró víz regenerálja az adszorbereket, az így regenerált adszorberek pedig a párologtatót hajtják meg hűtés-rendszerben. A hajtáskör és a hűtőkör hőfelvételét a száraz hűtő szabályozza.

Az így megtermelt hőt a fűtéshez az igényeknek megfelelően használják, és amikor nincs rá szükség, például a nyári hónapokban, akkor a felesleg a két Güntner V-SHAPE Vario GFD szárazhűtő segítségével kerül a környezetbe. A két szárazhűtő (140 kW) egyike az üzem tetején, míg a második (110 kW) a gyártócsarnok mellett található.

 

A környező 15 °C hőmérsékletig a szabad hűtés önmagában elegendő a folyamathoz. Magasabb hőmérsékleten a párásító párnákat szakaszonként lehet permetezni, és a Güntner Motor Management GMM, valamint a Güntner HydroSpray Professional szabályozza az EC ventilátorok és permetezők leggazdaságosabb üzemmódját.

……………………………

 A szilikagéllel működő adszorpciós hűtők elvi működése:

Az adszorpciós hűtő szakaszos hűtőgép, így a folyamatos működés biztosítása érdekében két adszorberből és egy száraz hűtőből áll, amely egyszerre párologtatóként és kondenzátorként is működik a folyamat során. A hűtőközeg (víz) a szilárd és porózus szorbens anyagból adszorbálódik és deszorbálódik. Az egész rendszert vákuum alá helyezzük a víz forráspontjának csökkentése érdekében. Ennek a folyamatnak a részeként, mindkét adszorbens fordított ciklusra vált az adszorpció és a regeneráció üzemi állapotában. Az elpárologtatóban keletkező hűtőközeg gőzét a szárított adszorber adszorbense szívja be és veszi fel, és így folytatja a hűtési folyamatot. Az ezt követő deszorpciós (regenerációs) folyamat részeként a szilikagélt meleg hővel szárítják. A hő felszabadítja a vízmolekulákat a szilikagélből, és a kondenzátorba nyomja. A szárazhűtő úgy vonja ki a hőt a gőzből, hogy az kondenzálódik, és a kondenzátum visszavezetésre kerül az elpárologtatóba, majd betölti az időközben regenerált második adszorb