A Güntner csoport lassan 90 éve bizonyítja, hogy a tartós gazdasági siker teljességgel összeegyeztethető az ökológiai és társadalmi felelősségvállalással. Elkötelezettek vagyunk a környezetvédelem, a fenntartható termelés és az erőforrások kímélése iránt, mindezt úgy, hogy a hűtéstechnológia területén évtizedek óta az élen járunk. A munkatársainkkal közösen elért sikereink elengedhetetlen feltétele, hogy ismerjük az erősségeinket és értékeinket és ezeket folyamatosan fejlesszük.

A Güntner-Tata Kft., mint a Güntner csoport legnagyobb gyártóüzeme 30 éve a térség legnagyobb munkáltatója. A legkorszerűbb és legmodernebb technológiákat alkalmazó csarnokainkban elpárologtatókat, kondenzátorokat, léghűtőket, továbbá különleges megoldásokat kívánó, speciális termékeket gyártunk hazai és nemzetközi ügyfeleink számára.

Tevékenységünk legfontosabb elemei a kiváló minőség, a hatékonyság és a szaktudás. Megbízhatóságunk kulcsa, hogy hosszú távú munkakapcsolatokra törekszünk munkatársainkkal, továbbá a vevőinkkel és a beszállítóinkkal egyaránt.

Nálunk a legnagyobb érték az ember, hiszen a sikeres működéshez és a mindennapi problémák megoldásához alapvető a jó szakemberek megbecsülése és megtartása. Családokat és több generációt foglalkoztató vállalatként nem csupán a szakmai és személyiségfejlődés elkötelezett támogatói vagyunk, de olyan juttatási programmal is rendelkezünk, melynek kulcs szava az emberközpontúság.

A szakmai fejlődésed gyors bérnövekedést eredményezhet

Az általunk használt kompetencia alapú bérrendszer négy sávba sorolva mutatja meg, hogy egy munkavállaló a szakterületén belül milyen szakmai és személyes képességekkel rendelkezik. Minél magasabb tudás birtokában van a munkavállaló, annál magasabb szintre tud lépni, melyhez magasabb bér is társul. Ebből adódóan a szakmai fejlődés gyors bérnövekedést is eredményez.

Tizenharmadik havi bérkifizetés a próbaidő lejárta után

A próbaidőt követően minden munkatársunk számára a gazdasági teljesítéstől függő 13. havi juttatást fizetünk. A két részletben folyósított májusi („nyári szabadságpénz) és novemberi („karácsonyi pénz”) bónusz a havi bérrel együtt kerül kifizetésre.

A munkába járás támogatása számunkra nem kérdés

A közigazgatási határon kívülről, a lakóhely vagy tartózkodási hely, továbbá a munkavégzés helye között munkavégzési célból történő távolsági utazással megvalósuló napi munkába járást és hazautazást támogatjuk.

A gyárhoz vezető közlekedési hálózat jól kiépített. A környező településekről, valamint távolabbról is egyaránt közlekednek buszjáratok, amelyekkel a gyár jól megközelíthető. Ahonnan mégis valamilyen okból nehezebb a bejárás, onnan természetesen céges buszjáratok segítik a dolgozóink bejutását a munka színterére.

Ha nem vagy még a munkatársunk, de szeretnél a csapatunk megbecsült tagja lenni, látogass el hozzánk gyárlátogatással egybekötött nyílt napjaink egyikére, minden kedden 09:30-tól vagy keresd fel Karrier oldalunkat, nézd meg nyitott pozícióinkat és add le a jelentkezésed akár online!

 

(A kiemelt képként használt nagyszerű fotót köszönjük munkatársunknak, Zsigray Gergelynek!)