A La Lorraine egy belga családi vállalkozás, amely péktermékek előállításával és kereskedelmével foglalkozik. Céljuk, hogy a legkiválóbb minőségű péksütemények széleskörű és egyedi választékát nyújtsák vásárlóik számára szerte a világon. A La  Lorraine a fagyasztott pékáruk legnagyobb gyártója és forgalmazója Európa szerte.

Az utóbbi években bekövetkezett gyors növekedés hatására Prágától északnyugatra központi tárolóhelyiséget hoztak létre, mely hűtésére az általunk gyártott hűtőket és hőszivattyú lemezes hőcserélőket használják. A teljesen automatizált mélyhűtőraktár körülbelül 27 300 raklaptérrel rendelkezik és a 2012-ben tervezett termelési kapacitásuk kétszeresének képes tárolóhelyet biztosítani.

A sütőipari cég komoly összeget fektetett be arra, hogy új, magas belmagasságú tárolólétesítményei mélyhűtése a lehető legprofesszionálisabb módon történjen. A megépítésre került gyártóüzeme évente körülbelül 80 000 tonna fagyasztott pékárut gyárt és raktároz. A mintegy 400 különböző édes és sós terméket közel 700 munkavállaló állítja elő nap mint nap a megrendelő szupermarketek, szállodák, éttermek és kávézók részére.

A teljesen automatizált telephely lenyűgöző hosszúságú mono-tetős silókonstrukciója alatt 4 000 négyzetméter alapterületű, közel 169 000 köbméternyi tárolókapacitással rendelkező raktárépületet létesítettek.

Az üzem által előállított termékeket több mint 10 európai és eurázsiai országba exportálják, köztük Oroszországba, Szerbiába, Romániába, hazánkba, Bulgáriába, Horvátországba és Törökországba.

Az előírásoknál is jobb teljesítmény

Az általunk előállított hűtőberendezésekkel felszerelt tárolóhelyiség a HACCP higiéniai előírásoknál is gyorsabban hűti le az adott termékeket. A HACCP előírása szerint, annak érdekében, hogy a hideglánc lezárva maradjon és a termék ne melegedjen fel, a megrendelés kiszolgálási folyamatának 30 percen belül le kell záródnia és a raktárban lévő áruk maghőmérsékletét -15 és -18 ° C között kell tartani.

A hűtőberendezéseink magas kapacitásának hála a levegő hőmérséklete a tárolóhelyiségek mellett a megrendelési és szállítási helyiségekben is -25 ° C.

Tűzbiztonsági okokból az emberi folyamatok nélküli tárolóhelyiség oxigéntartalma 15%-ra van lecsökkentve.

 

 

A helyiség hossza miatt a tárolóhelyiség hideg levegője nem szállítható a polcsávok mentén, ezért a polcokra merőleges légirányt alakítottak ki a magasfokú minőség megőrzése érdekében. A kilenc modulra felosztott tér mindegyikében egy 100 kW/h hűtőteljesítményű Güntner CO2 HIGHSTORE léghűtőt alkalmaznak, melyekkel az ellentétes fal minden esetben 34 m távolságra van.

Az AGVH típusú Güntner FLAT Vario, 595 kW / h kapacitású kondenzátorok, a nem használt veszteséghőt oszlatják el a levegőben. Az épületgépészeti zajszabványok miatt az AGVH-k mindegyike speciális igényekre lett szabva, így mindegyik maximum 50 dB / 10 m zajszinttel rendelkezik.

 

Güntner HIGHSTORE Application léghűtők

A kilenc telepített hűtőberendezés jégmentesítése CO2 meleggázos rendszer alkalmazásával történik, mely közegét két Bitzer CO2 komresszor mozgatja, amelyek közül az egyik ugyan tartalék, azonban a működési megbízhatóság szempontjából kiemelten szükséges.

Két további Güntner HIGHSTORE Application léghűtőt is beszereltek, 72 kW /h és 113 kW /h hűtőteljesítménnyel a mennyezet alá a megrendelési és szállítási helyiségekben is.

A belsőleg teljesen automatizált raktárépület építése rendkívül sikeresnek bizonyult a La Lorraine-nál. Az automatizált folyamatnak köszönhetően a raklapok kezelése könnyebb, mint az üzembe helyezés előtt használt öt kisebb decentralizált tárolóhelyen volt. A teljesen automatizált anyagáramlásnak és a hatékony hűtéstechnikának köszönhetően a várt megtakarítási célokat sikerült elérni, Az átláthatóságot, a rendelkezésre állást és a kibocsájtást is a megtakarításokkal egyidejűleg növelni tudták.