Vállalatunk, a Güntner-Tata HR osztálya több mint 70 pályázó közül innovációs ötletével kitűnve elnyerte a HRBEST bronz minősítését a belső kommunikáció fejlesztésében elért munkájával, a fővárosban megrendezésre kerülő HR Fest keretein belül.

Az értékelt Főnix Program elsősorban a munkavállalóink megtartására vonatkozó szervezetfejlesztési kezdeményezés, melynek fő feladata a belső kommunikáció fejlesztése volt. A project kidolgozására összeállt csapat tagjait cégünk különböző területeiről kiválasztott kollégáink alkották és arra keresték a választ, hogy melyek azok az információk, melyekről a kollégáink szívesen kapnának heti szintű tájékoztatást, illetve, hogy milyen csatornán szeretnének leginkább értesülni ezekről.

A korábban használt e-mailes üzenet alapú értesítés a termelésben dolgozó munkatársaink számára, céges e-mail cím hiányából adódóan nem nyújtott releváns információt az aktuális hírekkel kapcsolatban, valamit a plakátokon való tájékoztatás sem tűnt elég hatékonynak.

A projecten dolgozó munkatársaink végül arra a döntésre jutottak, hogy a legcélravezetőbb tájékoztatási mód a szóban történő kommunikáció. Heti rendszerességgel, szerdánként reggel 10 órakor a csoportvezető személyesen tájékoztatja a termelésen dolgozó munkatársainkat az aktuális hírekről és információkról. A megbeszélés a heti rendszerességéből és időpontjából adódóan a „heti tízes” elnevezést kapta. A tájékoztató keretein belül minden termelésben dolgozó kollégánk információhoz jut többek között az aktuális hírekről, termelési információkról, közös eredményeinkről vagy akár az elérhető kedvezményekről, melyeket vállalatunk nyújt a nálunk dolgozók számára. A tájékoztatás végén lehetőségük van a munkatársaknak feltenni kérdéseket, melyeket a soron következő heti tízes gyűlésen a csoportvezetők meg is válaszolnak, ezáltal gördülékenyebben halad az információáramlás a vállalaton belül.

A HR Fest pályázói között a legnagyobb magyarországi munkáltatók mellett jelen voltak HR-es start upok valamint független tanácsadók is. A díjazás célja azon munkák kiemelése volt, amelyek valódi értéket teremtenek, illetve, hogy lehetőséget nyújtsanak olyan a HR-es dolgozók számára, akik mernek újítani és kockázatot vállalni.

 Ezúton is köszönetet mondunk minden kollégánknak, akik részt vettek a terv kidolgozásában, ötletekkel és javaslatokkal segítették a project létrejöttét és mindazoknak, akik lehetővé teszik a közös sikereink elérését nap, mint nap.