Minden munkatársunk hatalmas izgalommal várta az út túloldalán épülő új logisztikai központtal kapcsolatos híreket. Blogbejegyzésünkben szeretnénk összefoglalni a legfontosabb tudnivalókat és érdekességeket a Güntner Csoport új tagjáról.

A CoolBridge szervezeti elhelyezkedés tekintetében a Güntner Csoport tagja, változatlan tulajdonosi körrel. A jövőben a Güntner-Tata Hűtőtechnikai Kft. és a CoolBridge Kft. tevékenységüket egymással összhangban, egymást folyamatosan segítve, ugyanazon elvek mentén végzik majd.

Az új logisztikai központ létrehozására több szempontból is óriási szükség volt. Stratégiai, vevői és gazdasági szempontok egyaránt szükségessé tették egy új részleg kialakítását. A logisztikai tevékenységek jelentősége az utóbbi időben megnövekedett a cégcsoporton belül. A kibővült munkavállalói köre, a tevékenységnövelő komplexitása, a még hatékonyabb vállalatszervezés – és munkaszervezés – a tevékenység elkülönült gazdasági társaság keretében történő továbbfolytatását tették szükségessé.

Arról, hogy milyen szolgáltatásokat nyújt majd a Güntner Csoport új tagja, a CoolBridge ügyvezetője, Szabó János Zoltán beszélt a negyedévente megjelenő Hírcserélő magazinunk téli számában.

Az interjú során egyértelműen kiderült, hogy az új logisztikai központ csak logisztikai szolgáltatást fog nyújtani, az alapanyagok és a késztermékek a Güntner-Tata tulajdonában lesznek, az eddig megszokott módon.

Az új egység feladatai a következők lesznek:

  • Alapanyag, beszerzett tételek, alkatrészek átvétele és tárolása, külső gyártás;
  • Késztermékek átvétele és tárolása;
  • Alapanyag szállítása a Güntner-Tata és IC részére;
  • Alkatrész kiszállítása;
  • Késztermékek kiszállítása;
  • Külső gyártás szállításának megszervezése;
  • Bejövő- és kimenő transzportok szervezése és tervezése;
  • Raktározás, komissiózás és leltár szervezése;
  • Intralogisztika, HUB-Tata tervezése és szervezése,
  • Költség- és bérstruktúra tervezése.

A CoolBridge Kft. egy komplex logisztikai HUB, vagy magyarul logisztikai központ. Fő részei a fogadó parkoló a beérkező kamionoknak és más áruszállító eszközöknek, ezen kívül hat raktározási terminál került meghatározásra. Ezekből egy fedett 6000 négyzetméteres modern raktár, a raktári munkatársak irodáival és öltözőivel valamint étkezővel, illetve 5 kültéri terminál, részleges, vagy teljes szabadtéri tárolóhelyekkel.  A fedett csarnok kialakítására olyan alapanyagok tárolása miatt van szükség, melyeket védeni kell az időjárás elemeitől, vagy kiemelt értékkel bírnak. A külső szektorok leginkább a készárutárolás részére kerültek kialakításra, valamint ezen a területen lesz az irodaépület a kiszállítás és a HUB vezetés részére.

A legmodernebb logisztikai szolgáltatásokra és Industry 4.0 technológiákra épülő HUB működése rengeteg tanulást és türelmet igényel. A HUB irányítására bevezetett digitális megoldások legtöbbje új fejlesztés, vagy közép Európában itt a CoolBridgenél alkalmazták elsőként.  Közös célunk sikerre vinni az új logisztikai központot és olyan szervezetet kialakítani, ami a szolgáltatásait profi módon és költséghatékonyan végzi, hogy vásárlóink mindig elégedettek legyenek, és ne akarjanak más beszállítókkal dolgozni.

A közös munka meghozza a gyümölcsét, a haladás rajtunk múlik! Köszönjük, hogy részesei vagytok sikereinknek!

A CoolBridge ügyvezetőjével, Szabó János Zoltánnal készült interjúnkat keressétek a Hírcserélő téli lapszámában!