A rohanó hétköznapoknak köszönhetően gyakorta nincs elegendő időnk, folyton rohanunk, így az evés is kapkodva történik. Mi baj lehet belőle ha gyorsan eszünk?

kajaEgy kutatás során például 1000 önkéntes segítségével 5 éven át vizsgálták az alanyok étkezési szokásait. A vizsgálat során 3 csoport alakult ki: a lassan étkezők, a közepes tempóban étkezők és a gyorsan habzsolók.
A kutatók rámutattak arra, hogy a habzsolók nagyobb eséllyel lettek túlsúlyosak, valamint a koleszterin- és vércukorszintjük is kritikus értéket mutatott. Érdemes  tehát rendesen megrágni az ételt, mert így kisebb eséllyel fogyasztunk többet, mint amennyire szükségünk lenne, a gyors étkezés ugyanis nem hagy elég időt az agynak ahhoz, hogy felfogja, eleget ettünk. Kiderült az is, hogy ha habzsolunk és közben nem az evésre koncentrálunk, (mert  például tévézünk vagy a telefonunkat nyomkodjuk) azzal fokozhatjuk is a kellemetlen hatást.