Ügyfelünk, a Moszkovszkij Kombinat különösen büszke friss zöldségeinek, salátáinak és gyógynövényeinek minőségére, mivel nem csupán az orosz, de a nemzetközi minőségi előírásokat is betartják. Az árukat gondosan osztályozzák, csomagolják és konzerválják, hogy vásárlóik olyan termékeket kaphassanak, amelyek szépségük mellett ízletesek is.

A vállalat 43 éven keresztül egyetlen forrásból termelte, tárolta és forgalmazta a zöldségeket. A paradicsomot, az uborkát, a paprikát, a padlizsánt, a gombát, a salátát és a gyógynövényeket (utóbbiakat cserépben), környezetbarát módon, modern módszerekkel, 115 hektár területen termesztik.

A moszkvai székhelyű zöldség-nagykereskedő központja saját logisztikai flottával rendelkezik.

A moszkvai régió kontinentális éghajlatán a Moszkovszkij Kombinat raktárát nemcsak a forró nyári hónapokban kell lehűteni. Három energiatakarékos csavarkompresszor teljes hűtési kapacitása körülbelül 2900 kW. A tiszta R134a hűtőközeget csak a gépház három elsődleges áramkörében használják.

A hűtőteljesítmény, illetve a hőteljesítmény hőhullámos lemezes hőcserélőkön keresztül átkerül a víz/glikol körökbe, amelyek viszont minden munkaterületet egyidejűleg ellátják a szükséges előremenő hővel.

A töltőanyag vagy a hűtőközeg mennyiségének csökkentése érdekében az egyszer használatos hőt víz/glikol áramkörön keresztül juttatják el a környezetbe. A csövek teljes egészében műanyagból készülnek, mivel ez az anyag – szemben az acéllal – több mint 50 évig kitart.

A frekvenciaváltók rendkívül hatékony módon szabályozzák az összes ventilátor, száraz hűtő és szivattyú motorjának kapacitását. Ezen kívül a levegőmennyiség-szabályozónak köszönhetően, a normál technológiához képest az energia 75% -a megtakarítható a szivattyú működése során.

Magas szintű előírások

A zöldségeknek, salátáknak és gyógynövényeknek nagyon specifikus követelményei vannak a páratartalom és a hőmérséklet tekintetében, hogy frissek és ízletesek maradjanak.

A zöldségeket, salátákat és gyógynövényeket tárolókamrákban 0 ° C és 12 ° C közötti hőmérsékleten, 75 és 95% közötti relatív páratartalom mellett tárolják. Összesen 25 Güntner, kettős kisülésű DGN léghűtő és 34 darab Güntner GACA léghűtő biztosítja a megfelelő hőmérsékletet és páratartalmat a tárolókban.

Fűtés rendhagyó módon

A hűtőgépek forró gáza a melegvíz energiaforrásaként is szolgál. Télen a kompresszorok teljes hulladékhőjét a fűtésre használják, nyáron pedig a felesleges hőt egy Guntner V-SHAPE Vario GVD kondenzátor, valamint három Güntner V-SHAPE Vario GFD folyadékhűtő oszlatja el. A hőcserélők a bevált Güntner úszó tekercs elvével vannak felszerelve. Köszönhetően annak, hogy a rézcsövek és csőlemezek nincsenek érintkezésben, ellenállnak a szélsőséges hőmérsékleti ingadozásoknak is,

100% -os relatív páratartalom zöldségféléknél

Ami a hűtők kiválasztását illeti, a zöldségek minősége fontosabb volt, mint az energiahatékonyság. A tároló helyiségekben 34 darab Güntner AGRI applikációs GACA egység biztosítja, hogy a termékek páratartalma megfeleljen az előírásoknak.

A kettős ürítésű Güntner DUAL Vario DGN hűtőgépek lassan forgó ventilátorokkal hatékonyan akadályozzák meg a termékek kiszáradását. Összességében 25 egység biztosítja a huzatmentes levegőelosztást.

A központi vezérlés automatizálja az egyes hűtőkhöz irányított víz/glikol mennyiségét. Ily módon szabályozzák a páratartalom kondenzációját és a relatív páratartalmat.