Már korábban is írtunk róla, hogy a világ egyik vezető vállalata, az Alibaba a Güntner-Tata Hűtőtechnika Kft.-t bízta meg, hogy 48 berendezéssel segítse a hatalmas szerverközpont hűtését. Dolgozóink többsége talán tudja, miért is olyan nagy szó ez,  akik viszont nem,  azok olvassák el a cikket.

Az e-kereskedelem a jelen és a jövő

A világ mozgatórugója a kereskedelem, a kereskedelemben pedig az elektronikus csere-bere maga jövő, egyre inkább elterjed és még bőven van hova fejlődnie.

Az Alibaba a világ második legnagyobb online piaca az Amazon mögött, több százmillió ügyféllel. Ők mind azt szeretnék, ha a rendeléseik a megfelelő helyre futnának be, és a folyamat végén a kívánt árut rendben megkapják.

2017-ben 534 milliárd eurós volt az EU e-kereskedelmi piaca, 2018-ban már meghaladta a 600 milliárd eurót. És ez csak Európa.

Az Alibaba már Top 10-es

Az Alibaba a világ e-kereskedelmének fajsúlyos szereplője az Amazon mellett. Az Alibaba Group mára a világ 10 legértékesebb vállalatának egyike, több mint 50 ezer alkalmazottat foglalkoztat, az alapító, Jack Ma pedig a Föld 14. legvagyonosabb embere.

Hogy mást ne mondjunk, az Alibaba 2018-ban csak adóból 51,6 milliárd jüant, azaz 2160 milliárd forintot generált.

Szolgáltatásai jelenleg egymilliárd embert érnek el, a cég 2036-ra szeretné elérni a kétmilliárdos bázist.

Nagy a bizalom a Güntner iránt

Nem csak elérik az embereket, de vásárlásra is ösztönzik őket, az Alibaba felületein naponta több millió rendelést bonyolítanak le. Ezt az irtózatos mennyiséget hatalmas szerverekkel kell kezelni, amelyeket hűteni is kell.

Jelenleg a Güntner hűtőberendezései (is) felelnek azért, hogy ez a rengeteg transzfer kifogástalanul végbe menjen, cégünk 48 berendezéssel járul hozzá az olajozott működéshez.

Nagy szavak, de igazak: a Güntner-Tata Hűtőtechnika Kft. több (száz) millió ember boldogságáért felel.