Pontosan egy éve, 2019 decemberében kezdte meg üzemszerű működését új áruelosztó központunk, a Coolbridge Kft. Az út túloldalán épült HUB szervezeti elhelyezkedés tekintetében a Güntner Csoport tagja, változatlan tulajdonosi körrel. A Güntner-Tata és a CoolBridge Kft. tevékenységüket egymással összhangban, egymást folyamatosan segítve, ugyanazon elvek mentén végzik.

                                Előtte                                                        Utána

Az új logisztikai központ létrehozására stratégiai, vevői és gazdasági szempontból is egyaránt szükség volt. A logisztikai tevékenységek jelentősége az utóbbi években jelentősen megnövekedett a cégcsoporton belül.

A komplex, egész Európát kiszolgáló logisztikai központ fő részei a fogadó parkoló a beérkező kamionoknak és más áruszállító eszközöknek, valamint a raktározás számára létrehozott hat darab terminál. Ezekből egy fedett 6000 négyzetméteres modern raktár, a raktári munkatársak irodáival és öltözőivel valamint étkezővel, illetve 5 kültéri terminál, részleges, vagy teljes szabadtéri tárolóhelyekkel.  A fedett csarnok kialakítására olyan alapanyagok tárolása miatt van szükség, melyeket védeni kell az időjárás elemeitől vagy kiemelt értékkel bírnak. A külső szektorok leginkább a készárutárolás részére kerültek kialakításra, valamint ezen a területen található az irodaépület a kiszállítás és a HUB vezetés részére.

Egy év alatt számtalan újítást eszközöltünk a fejlődés érdekében:
  • A tárolás és anyagmozgatás eszközeit modernizáltuk, a folyamatokat pedig digitalizáltuk. GLABS és OAS rendszereket használunk, ezen regisztrálnak és követik a rakodást a hozzánk érkező fuvarozók. Büszkeségünk, a MODULA lift rendszer, amely sokféle, kis méretű ipari termék tárolására alkalmas.
  • Új digitális eszközeink, a Flotta Management és a Projekt44, melyeknek a targoncák és a teherautók irányítása és követése a feladata, még implementálás alatt vannak.
  • Munkanapokon hatalmas mennyiségű áru fordul meg telephelyünkön. A 46. héten rekordot döntöttünk 243 fuvarnyi forgalommal, mely jól szemlélteti hatékonyságunk gyors növekedését. Ebben az évben már több mint 7 és fél millió kilométernyi fuvart szerveztünk, ezzel 18-ször körbe lehetne kerülni a földet.
  • A BHM összevonásával két fő részleget alakítottunk ki, a Disztribúciót és az Operatív Raktárat.
  • Októberben elindult a Güntner teljes tatai telephelyét kiszolgáló targoncajavító műhelyünk is az F terminálban és az ehhez tartozó Flotta Szolgáltatásunk is. A targoncák, daruk és céges autók karbantartását mi végezzük mindkét tatai cégünknek.
  • Javítottunk a munkakörnyezetünkön, az A terminált elláttuk ruha, kávé és snack automatákkal, a konténeres étkezőt az F terminálba helyeztük át.
A legmodernebb szolgáltatásokra és Industry 4.0 technológiákra épülő központ működése rengeteg tanulást és türelmet igényel. A HUB irányítására bevezetett digitális megoldások legtöbbje új fejlesztés, vagy Közép-Európában itt, a CoolBridgenél alkalmazták elsőként.  Közös célunk sikerre vinni az logisztikai központot és olyan szervezetet kialakítani, ami a szolgáltatásait profi módon és költséghatékonyan végzi, hogy vásárlóink mindig elégedettek legyenek, és ne akarjanak más beszállítókkal dolgozni